Festivalul de Felinare din Seul

Festivalul de Felinare din Seul a început pe 11 noiembrie lângă Cheonggye Plaza în celebrarea numărătorii inverse înainte de deschiderea festivităţilor 2010-2012 VISIT KOREA. Evenimentul a inclus o frumoasă ceremonie de deschidere, un concert în care au participat staruri coreene faimoase, precum şi felinare înşirate de-alungul râului Cheonggyecheon.

Festivalul este gazda multor oameni sosiţi din toate colţurile lumii pentru a aprinde un felinar, un simbol al speranţei şi prieteniei. Evenimentele principale includ o ceremonie de deschidere, un concert împânzit de idoli şi ceremoniile zilnice de aprindere a felinarelor. Concertul va include un număr de cântăreţi cunoscuţi de noi, precum SS501, FT Island, Lee Junghyun şi Ivy. O altă surpriză este faimosul designer de rochii tradiţionale coreene, hanbok-urile, Lee Young Hee, ale cărui lucrări vor fi prezentate într-un show de modă.
Festivalul de Felinare din Seul are loc în conjuncţie cu celebrările celor 50 de zile rămase până la deschiderea campaniei 2010-2012 VISIT KOREA. Peste 10,000 de felinare din mai mult de 20 de ţări strălucesc pe râul Cheonggyecheon.

Există patru zone, fiecare reprezentând tema lor unică: zona Gyoryu, de la Cheonggye Plaza până la podul Gwangtonggyo, adună felinare din toată lumea, unite într-o armonie de pace; zona Wollyu, de la podul Gwangtonggyo până la podul Gwanggyo, evidenţiază cultura coreeană tradiţională; zona Hallyu asigură oportunitatea de a experienta direct cultura Hallyu şi include de asemenea simboluri faimoase ale Seulului; zona Illyu, de la podul Jangtonggyo până la podul Samilgyo, reprezintă viziunea Seulului în viitor bazată pe tehnologia IT şi design. Cele patru teme sunt prezentate de-alungul râului Cheonggyecheon, iar o ceremonie de lumină are loc în fiecare seară în timpul festivalului.

O varietate de evenimente şi performanţe vor fi ţinute lângă acest râu, precum oportunitatea vizitatorilor de a-şi nota dorinţele pe felinarele care vor fi folosite pentru a construi un tunel în jurul podului Mojeongyo. De asemenea, oamenii îşi vor pune felinarele în apa frumosului Cheonggyecheon pentru a pluti, rugându-se ca visele lor să se îndeplinească.

Reclame

About Airin

Sunt leneșă, îmi apăr interesele și se prea poate ca muzica coreeană să-mi fi distrus viața, dar nici că-mi pasă.

Posted on 16 noiembrie 2012, in Seul and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: