Yuna Kim, celebra patinatoare a Coreei

Campionatele Mondiale din 2009, Yuna Kim câştigând medalia de aur

Campionatele Mondiale din 2009, Yuna Kim câştigând medalia de aur

Yuna Kim, o patinatoare artistică din Coreea de Sud, s-a născut pe 5 septembrie 1990.

Yuna a început să patineze la vârsta de 7 ani împreună cu sora ei mai mare. Antrenorul său de atunci, Ryu Jong-Hyeon, i-a descoperit imediat talentul excepțional și i-a sugerat mamei să o încurajeze să patineze deoarece avea posibilitatea să devină campioană mondială.

În 2002, Yuna a participat pentru prima dată la o competiție internațională, Trofeul Triglav, unde a câștigat medalia de aur pentru novice. În anul următor, 2003, aceasta a fost cea mai tânără patinatoare (12 ani) care a câștigat campionatul național de senioare în Coreea de Sud.

La Jocurile Olimpice de Iarnă din 2010 de la Vancouver, aceasta a câștigat proba

Jocurile Olimpice de Iarnă din 2010 de la Vancouver, Yuna Kim câştigând medalia de aur

individuală feminină cu scorul (și totodată recordul mondial) de 228,56 puncte.

Din martie 2009, Yuna este studentă la Universitatea Coreea din Seul.

În februarie 2010, Yuna era clasată pe locul 1 din lume de către ISU (Uniunea Internațională de Patinaj).

Totodată, Yuna e prima patinatoare artistică din Coreea de Sud care să câştige o medalie la un eveniment ISU, Grand Prix Junior şi Senior, la Campionatul ISU şi la Jocurile Olimpice. Yuna este prima patinatoare din lume care să câştige Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Campionatele celor Patru Continente şi finala Grand Prix. Aceasta este cea mai cunoscută atletă din Coreea de Sud. În întreaga ei carieră, Yuna niciodată nu a terminat vreo competiţie în care să se claseze în afara podiumului.

În 2009, Yuna îşi execută programul 007 James Bond Medley în cadrul evenimentului Skate America unde a stabilit un nou record mondial în cadrul sistemului ISU:

În februarie 2010, Yuna a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver, Canada. Aceasta era privită ca cel mai puternic competitor ce ar fi putut câştiga aurul.

Yuna a înregistrat un nou record mondial cu totalul de puncte primite, 228,56, câştigând astfel medalia de aur. Aceasta a devenit prima patinatoare coreeană care să câştige o medalie la Jocurile Olimpice.

Scorul acesteia înregistrat la Jocurile Olimpice a fost cel mai mare scor cdin întreaga istorie ISU, fiind înregistrat automat în Cartea Recordurilor, iar după aceasta, personalităţi precum Jacques Rogge şi Hillary Clinton au felicitat-o pe Yuna pentru performanţa sa olimpică.

Mai jos aveţi clipul:

Reclame

Posted on 25 decembrie 2012, in Fără categorie and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. cea m buna…dintre cei m buni 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: