Sud-coreenii tratează dependenţa de internet prin echitaţie

Ca să-şi ţină departe copilul de tentaţiile periculoase de pe internet, o familie sud-coreană s-a gândit să-i ocupe timpul fetiţei lor cu lecţii de călărie. Rezultatul a fost neaşteptat.

Acum patru luni părinţii unei adolescente din Coreea de Sud epuizaseră toate metodele de a curma dependenţa fiicei lor de calculator.

Petrecea ore în şir navigând pe site-urile interzise minorilor, iar părinţii erau disperaţi, mai ales că se temeau ca fiica lor să nu intre în contact cu vreun pervers. După ce au încercat cu muzica şi pictura, salvarea a venit de la un club de echitaţie.

„Calul este un animal cu care oricine poate stabili o legătura emoţională. Eu ca instructor de călărie am văzut de-a lungul carierei multe cazuri. Caii sunt foarte sensibili. Aşa ca atunci când un copil, un tânăr vine în contact cu acest animal, se linisteşte imediat”, spune Yoong Ga-Eun, instructor de călărie.

Terapia prin echitaţie pare să dea rezultate, pentru că, de la un an la altul, din ce în ce mai mulţi tineri renunţă la computer în favoarea lecţiilor de călărie.

Şi rezultatul este extrem de important într-o ţără în care dispozitivele care permit navigarea pe net sunt la îndemâna oricui.

Un studiu recent al guvernului arăta că aproape 700.000 de copii cu vârste între 10 şi 19 ani sunt dependenti de internet, iar psihologii spun ca această dependenţă este comparabilă cu cea de droguri.

Kim aproape că a uitat de internet şi computer, chiar dacă are mereu cu ea un dispozitiv minuscul care i-ar permite să se conecteze la reţea. Nu o face pentru că preferă să-şi petreacă timpul alături de noul său prieten cabalin, căruia îi acordă toată atenţia şi afectivitatea.

În Coreea de Sud sunt doar două centre de terapie prin echitaţie, care primesc zilnic în jur de 100 de copii cu probleme. Asociaţia coreană pentru călărie plănuieşte ca în următorii 10 ani să mai construiască încă 30 de centre terapeutice.

Sursa: TVR1

Reclame

Posted on 11 ianuarie 2013, in Fără categorie and tagged , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Aia a renuntat la situri interzile minorilor pt lectii de schitatie?:)))
    Calul era o ea sau un el?:)))
    Oh doamne ce minte am. Mie una imi e frica sa calaresc dupa ce era sa ma loveasca copita unui cal. Mi-am zis ca nu ma mai apropii de ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: