2013: ce se va schimba în Coreea?

 1. Fumatul interzis în camerele pentru PC -> Acum există două secţiuni: zone pentru nefumători şi zone pentru fumători. Dar din iulie, oamenii nu vor mai putea fuma deloc în camerele pentru PC.
 2. Vârsta legală la care devi adult se va schimba -> Înainte, vârsta de 20 de ani (în ani Coreeni) era considerată ca vârsta legală la care devi adult, dar din 2013, vârsta de 19 ani va fi noua vârstă legală la care devi adult (va echivala cu vârsta de 18 ani din România; vezi Vârsta în Coreea).
 3. Ziua  Coreeană va deveni zi liberă -> Regele Sejong e cel care a dăruit Hangul, alfabetul coreean, supuşilor săi. Astfel, ziua de 9 Octombrie a dvenit Ziua Coreeană în care oamenii celebrau crearea limbii scrise. De 23 de ani, ea nu mai este o sărbătoare de stat. Au eliminat-o, căci în octombrie erau alte nenumărate sărbători care reprezentau zile libere precum Ziua Naţională a Fondării Coreei (3 Octombrie), Ziua Coreeană a Recunoştinţei, Ziua Forţelor Armate (1 Octombrie) şi Ziua Coreeană. Apoi, guvernul coreean a decis ca Ziua Forţelor Armate şi Ziua Coreeană să nu mai fie zile libere. De-atunci, din ce în ce mai multe persoane credeau ca Ziua Coreeană nu e destul de importantă, aşa că Ziua Coreeană va redeveni o zi liberă din 2013. Unele calendare nu marchează data de 9 ca fiind zi liberă, dar să ţineţi minte asta!
 4. Lista preţurilor trebuie postată în afara magazinului -> Restaurantele, cafenelele şi frizeriile (care au peste 66㎡) trebuie să posteze meniurile, obiectele şi serviciile, cu preţuri cu tot, afară lângă magazin.
 5. Salariul minim -> Va creşte. Înainte era de 4,580 woni pe oră, dar de acum încolo va fi de 4,860 woni pe oră.
 6. Zonele cu wifi gratis vor fi dublate.
Reclame

Posted on 12 ianuarie 2013, in Fără categorie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

 1. Wow ce tare
  La faza cu wufi-ul bagasera si la noi la metrou de la vodefone gratis dar minunea a durat o luna:))) acum e wifi la metrou si de la digi dar ai nevoie de parola:))
  Tare faza c sarbatorile :)) oricum sunt mai multe ca la noi, la noi anul asta cele mai multe pica in wekend.
  Iar faza cu fumatul mi-se pare idee super buna, si la noi se va face ceva asemanator din cate am inteles.

  • Ca tot veni vorba de wifi… aveam si eu la scoala pe Digi, dar puteam sa stau doar o ora… pana la urma au bagat si acolo cu parola… Atunci mi-am dat seama ca (,) clasa mea se afla sub si langa doua laboratoare de informatica care au internet de la Romtelecom prin wifi… le-am aflat parola 😀 si de atunci stau non-stop la scoala pe internet =)) Si are o viteza foarte buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: