Crăciunul în Coreea [2]

Anul trecut pe vremea asta m-am ocupat de acest articol, și iată că revin din nou cu o nouă serie de informații despre Crăciun în Coreea. Diferența dintre primul articol și cel prezent este faptul că cel de față conține mărturisiri ale oamenilor ce locuiesc în Coreea la ora actuală.

Hai sa ne distrăm împreună!

  1. În Seul, aprtamentele (și probabil doar un număr limitat de case) nu obișnuiesc să fie împodobite pe dinafară cu luminițe de Crăciun.
  2. În Coreea nu ninge mult și toată lumea pare confuză când îi întâmpină vreo furtună mai mare de zăpadă. Cât de mare o fi și aia nu se știe.
  3. Rar vezi pluguri de dezăpezit prin Seul când ninge și dacă ninge. Rar! Ba mai mult, un coreean ajuns în Canada a spus că a fost șocat să vadă plugurile de dezăpezire acolo.
  4. În Seul nu se găsesc brazi naturali, ci doar artificiali. Dacă vrei un brad natural trebuie să-l cumperi din afara Seulului. Dar de unde mai exact nu știe nimeni. Bine, sau, mult mai simplu, comandă unul. Ce? N-ai mai văzut brazi naturali comandați pe internet? În Coreea până și aerul se comandă pe internet! Ha, exagerez, dar voi înțelegeți ideea.
  5. Aici, Crăciunul se axează mai mult pe prieteni sau iubiți decât pe familie, iar să fi singur de Crăciun… este o problemă uriașă. Cică în cartierul acela popular Gangnam există un joc unde participă oamenii fără iubiți / iubite: femeile sunt îmbrăcate în roșu, iar bărbații în alb, stând așezați în linie dreaptă pe-o câte parte de stradă (femeile cu femeile, bărbații cu bărbații); când se dă startul, tipii ăștia aleargă unul spre altul pentru a face rost de un partener pentru o întâlnire în noaptea de pe 25 Decembrie.
  6. Dacă de Crăciun toți coreenii stau cu prietenii, de Anul Nou ei stau cu familia, iar restul lumii procedează total invers. Coreenii sunt suciți.
  7. Unii coreeni văd Crăciunul ca pe o ocazie de a ieși în oraș și de a se îmbăta. Alții ca pe o zi dedicată relației lor, fiind foarte importantă pentru că cei doi iubiți primesc întotdeauna ce vor de Crăciun. Nu v-ați prins, nu? Mă refer la sex.
  8. În Seul de Crăciun se aude peste tot (adică… PESTE TOT) melodia „Last Christmas”.
  9. Dacă vrei să fi Moș Crăciun trebuie să fi antrenat mai întâi, adică să urmezi o școală special făcută pentru acest lucru.

Reclame

About Airin

Sunt leneșă, îmi apăr interesele și se prea poate ca muzica coreeană să-mi fi distrus viața, dar nici că-mi pasă.

Posted on 13 decembrie 2013, in Fără categorie. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: