Școlile rău-famate din Coreea

Fiecare cetățean în parte este de acord că o țară are atât părțile ei bune, cât și părțile ei rele, mai mult sau mai puțin cunoscute de străini. Bineînțeles, Coreea de Sud nu este nici ea o excepție. Unul dintre lucrurile rele pe care probabil le-ați auzit despre această țară ar fi rezumat prin termenul „iljin” – mai ales fanii K-Pop ar trebui să fie familiarizați cu el.

Ce este un „iljin”?

În primul rând, traducerea literară a acestui cuvânt care face parte din argoul coreean ar fi „de clasă înaltă”. Sună cunoscut? Noi toți, elevi sau foști elevi, ori actuali studenți, am avut acest tip de colegi prin preajma noastră care se credeau „de clasă înaltă” – aroganți, huligani cărora le plăcea să-și intimideze colegii, să-i bată sau chiar să-i agreseze verbal ori sexual, bătăuși care se ocupau cu drogurile, cu alcoolul etc. Un exemplu cunoscut mai ales de iubitorii de drame coreene este grupul de băieți F4 din serialul „Boys Over Flowers”. Șocant sau nu, ei sunt definiția termenului „iljin”.

Odată clarificat acest cuvânt, iată mai jos o listă cu top 10 școli rău-famate din Coreea de Sud, cunoscute mai ales pentru grupurile de „iljin”-i.

10. Liceul Tehnic Joil (Daegu)

Acesta este liceul ai cărui elevi au cele mai mici note din tot orașul Daegu. Luptele de școală au loc frecvent deoarece școala e situată aproape de un munte. Muntele separă acest liceu de liceul Jungdong, făcând astfel din munte un prim loc pentru luptele letale de școală. Din fericire, liceul a arătat o îmbunătățire în ceea ce privește notele, încă din anul 2010.

9. Liceul Kyemyung (Suwon)

Elevii de-aici au cele mai mici note din orașul Suwon și cel mai mare număr de „iljin”-i raportat la numărul de studenți. Elevii formează grupuri mari și se plimbă astfel prin școală. Cetățenilor din Suwon le este frică să treacă pe lângă școală din motive evidente.

8. Liceul industrial Shindongshin (Seul)

Cunoscută ca și școala ororilor, această convingere este perpetuată și de clădirea lieceului care seamănă cu o fabrică. Are pobleme extreme de violență în școală și este cea mai faimoasă pentru elevii care terorizează liceul învecinat Kyungmoon și pentru că-i bat măr pe ceilalți elevi fără vreun motiv evident.

7. Liceul industrial Ansan (Ansan)

Este cunoscut mai mult ca Liceul E-Mart pentru că școala se află într-o clădire care are și E-Mart (nota autorului: cel mai mare lanț de supermarket-uri din Coreea de Sud). Această școală are totdată și cele mai multe fete „iljin” dintre toate școlile din Coreea de Sud.

 6. Liceul industrial Seogwipo (insula Jeju)

Elevii acestei școli sunt cei mai de temuți pentru oamenii care trăiesc în Jeju. Mulți dintre acești studenți sunt mult mai puternici decât un elev obișnuit pentru că au crescut livrând cutii de portocale având în vedere că clădirea școlii obișnuia să fie folosită pentru agricultură. Aceștia au personalități extrem de violente. Școala a apărut la știri pentru un caz faimos conform căruia 11 studenți și-au bătut un coleg de clasă timp de doi ani.

5. Liceul Yeji (Daejun)

Este cunoscut mai mult pentru numărul mare de gangsteri adulți care s-au întors la școală ca să-și obțină diplomele. În ciuda faptului că școala cere ca elevii să poarte uniformă, aceștia nu respectă regula.

4. Liceul profesional Goyang (Ilsan)

Aceasta este probabil școala cu cel mai mare număr de elevi care au tatuaje. Liceul n-are nicio regulă care să interzică tatuajele și aproape jumătate din corpul studențesc masculin poartă așaceva. Școala este situată într-o zonă pustie și se mândrește cu un procent extrem de mare de „iljin”-i. Rar se găsește aici un „jjinda”, sau un ratat, printre toți „iljin”-ii deoarece aceștia pur și simplu nu pot supraviețui.

3. Liceul Sungji (Seul)

Este cunoscut ca unul dintre top 3 cele mai rele licee din Coreea. Nu există nicio regulă împotriva a nimic, iar școala chiar are o cameră de fumat separată pentru elevii ei. Piercing-urile, părul lung, părul vopsit, tatuajele sunt toate permise. Este probabil și școala care a început moftul jachetelor Northface (nota autorului: jachetele Northface, cele care au o porțiune de material în față ce îți poate acoperi până și nasul, gen jachetele purtate la schi, sunt asociate cu „iljin”-ii din Coreea pentru că aceștia le poartă foarte mult).  Tot acest liceu este fostă școală pentru Lee Hongki din F.T Island, jucătorul profesionist Lee Jedong, Choi Eung Jung, Chunji din Teen Top și alte personalități.

2. Liceul tehnic Unbong (Incheon)

Este cel mai reprezentant când vine vorba de liceele cu cel mai mare număr de „iljin”-i. În 2009, un video cu unul dintre studenți bătându-se a înfierbântat comunitatea online. Au un „asasin de studenți transferați” separat al cărui job este să bată măr orice și fiecare student transferat care se înscrie în școală. Este, de asemenea, una dintre școlile cu cea mai mare violență școlară / lupte de școală din întreaga țară. Reprezintă, totodată, și fostul liceu al lui Wonbin din F.T Island. Studenții sunt cunoscuți pentru hărțuirea elevilor din alte școli învecinate pentru bani.

1. Liceul de informații Chungryang (Seul)

Acesta este cel mai rău liceu din top 3 cele mai rele licee. Școala este situată pe o alee pustie apraope de o stradă de prostituție, așa că elevii trec pe-acolo zilnic. Este legendară pentru o bătaie mare care a început între școala rivală, de unde au participat 20 de jucători de rugby, și ei, de unde au participat alți 20 de studenți. Chungryang a reușit totuși să-i bată strașnic. Elevii sunt cunoscuți pentru că-și amenință studenții de la colegiul învecinat pentru bani și pentru că întră în lupte cu proprii profesori.

 

Ce părere aveți despre părțile proaste ale acestei țări odată citit articolul anterior?

Reclame

About Airin

Sunt leneșă, îmi apăr interesele și se prea poate ca muzica coreeană să-mi fi distrus viața, dar nici că-mi pasă.

Posted on 28 mai 2014, in Fără categorie. Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Nu mi-am stricat parerea oricum .. In Romania e la fel de rau.. Diferenta e ca traind in Coreea de Sud ai si niste avantaje pe cand traind in Romania.. ii cam jale.. :-/

  2. Sa fiu sincera,pe mine ma cam sperie!!!:((Si cand ma gandesc ca unii idoli au invatat la astfel de scoli ma apuca groaza.Sa stiu ca si ei trebuiau sa faca parte din grupuri ca sa supravietuiasca….dar nu cred ca toti sunt asa!In fiecare clasa exista macar 1 elev timid!Macar unul!Si ce teroare trebuie sa fie pe aceia,saracii!!!:(((

  1. Pingback: ȘOCANT! Elev bătut măr în Coreea | Light Korea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: