Songdo, orasul inteligent construit de la zero, unde totul este dictat de senzori de monitorizare

Intr-o tara cum e Coreea de Sud, care se bucura de tehnologii extrem de avansate, ce noutati mai poate aduce un oras construit de la zero?

Un asemenea oras este Songdo. Construit foarte aproape de cel mai mare aeroport international al Coreei de Sud, Songdo se bucura de cele mai noi inovatii tehnologice. Orasul este dotat cu senzori responsabili cu monitorizarea temperaturii, a consumului de energiei si a fluxului de trafic, relateaza BBC.

Multe dintre inovatii tin cont de grija pentru mediul inconjurator, orasul avand statii de incarcare a masinilor electrice sau sisteme de reciclare a apei.

Una dintre cele mai mari realizari ale acestui oras este sistemul de eliminare a deseurilor, care permite eliminarea tomberoanelor si a masinilor de gunoi de pe strazi. In schimb, deseurile menajere ale fiecarei gospodarii sunt absorbite prin intermediul unei vaste retele subterane de tuneluri, de unde ajung la un centru de procesare a deseurilor.

Pe viitor, o parte din aceste deseuri menajere vor fi utilizate pentru a obtine energie reutilizabila, insa, la fel ca alte inovatii tehnologice din Songdo, sistemul nu este inca functionabil la capacitate maxima.

Acest lucru se datoreaza faptului ca doar jumatate din oras este populat, iar spatiul comercial este ocupat in proportie de 20%.

Totusi, Songdo pare a fi o alternativa atragatoare pentru cupluri tinere si familii, acestea preferand sa se indeparteze de Seul.

Orasul Songdo a fost proiectat in jurul unui parc central, astfel incat fiecare locuitor sa poata ajunge pe jos in sectorul de business.

Doamna Kwon s-a mutat in urma cu trei ani in Songdo din Seul. Aceasta spune ca face in fiecare zi 15 minute pe jos pana la locul de munca.

„Dupa orele de munca, ma intalnesc cu prietenii mei in parc, acesta fiind un element important al vietii mele. Cand traiam in Seul trebuia sa conduc masina pentru a-mi vizita prietenii sau pe cei ai fiului meu. Acum fiul meu poate sa ajunga cu bicicleta la casele prietenilor sai, iar eu pot sa merg pe jos pentru a ma vedea cu ai mei. Acest lucru m-a adus mai aproape de vecinii mei,” povesteste doamna Kwon.

In timp ce spatiile locatare se vand foarte bine si constructiile de noi locuinte se dezvolta, Songdo nu pare la fel de atractiv si pentru piata corporatiilor.

Sursa: Pro TV

Reclame

About Airin

Sunt leneșă, îmi apăr interesele și se prea poate ca muzica coreeană să-mi fi distrus viața, dar nici că-mi pasă.

Posted on 15 iulie 2014, in Fără categorie. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: