Elevi în ultimul an de liceu plâng la vederea unui video emoționant

Când stresul provocat de școală și de viitor atârnă greu pe umerii noștri, ne ajută să știm că cei dragi nouă ne vor sta alături indiferent de ce se întâmplă. Recent, Poliția din Busan a postat un video pe Youtube în care apare o clasă de elevi în ultimul an de liceu vărsând lacrimi datorită unor lucruri de care aveau oricum nevoie – cuvinte prietenoase, liniștitoare și duioase.

Pe 29 iulie, cu 100 de zile înainte de Testul Capacității Școalare pentru Colegiu 2015 (CSAT), Poliția din Busan a vizitat clasa din al treilea an din liceul Dadae. La fel ca Bacalaureatul în România, CSAT-ul este un test standardizat care reprezintă un factor important pentru universitățile coreene, iar Poliția din Busan a dorit să încurajeze și să consoleze elevii îngrijorați.

În clipul de jos, un ofițer ține o prelegere serioasă despre CSAT numită „100 de zile de educație în prevenire”. Acesta aprinde un televizor ce dezvăluie un video, pretinzând că va face parte dintr-un program educațional.

El șochează elevii, în schimb, cu o compilație de clipuri cu mame exprimându-și cuvintele pe care nu le-au putut spune copiilor în persoană înainte, sfătuindu-i să nu se îngrijoreze atât de mult din cauza examenului, că le doresc numai fericire și că-i iubesc. Elevii lăcrimează când aud cuvintele încurajatoare ale părinților, evident atinși de gest.

CSAT-ul 2015 va avea loc pe 13 noiembrie. Având în vedere că mai sunt numai două săptămâni, Poliția din Busan a postat clipul pe Facebook-ul lor și a scris „Lucrurile bune vin și vin din nou… Acum chiar că nu mai este mult timp rămas. Hwaiting candidați la examen ai Coreei!”

Între timp, mulți comentatori de pe Facebook și-au etichetat prietenii care sunt probabil și ei elevi de liceu ce se pregătesc pentru CSAT. Comentariul din vârf, totuși, este un mesaj sincer care spune „Am plâns în timp ce mergeam cu metroul. Vă iubesc, fii și fiice ai Coreei. Este împovărător să înveți… Să aveți putere…,” demostrând că până și străinii îi încurajeau pe seniorii din liceele Coreei.

Și traducătorul acestui articol, ca notă de final, trebuie să recunoască că a plâns puțin la vederea clipului.

Sursa: allkpop.com

Reclame

About Airin

Sunt leneșă, îmi apăr interesele și se prea poate ca muzica coreeană să-mi fi distrus viața, dar nici că-mi pasă.

Posted on 29 octombrie 2014, in Fără categorie. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: