Nu ai suficienţi nuntaşi, îi închiriezi!

image

În prezent, pentru ca nunta să fie completă, se poate recurge inclusiv la falşi părinţi, fraţi şi surori. Cei mai buni clienţi sunt viitoarele mirese.
În Coreea de Sud, evenimentul nupţial reprezintă o instituţie în sine, astfel încât inclusiv lista invitaţilor trebuie să fie pe măsură. Dar dacă mirii nu au destui prieteni, rude şi cunoştinţe, există agenţii care oferă spre închiriere persoane care să asiste la nuntă şi să împărtăşească cu protagoniştii ceremoniei cele mai frumoase momente.
„În sezonul nunţilor, particip zilnic la două-trei astfel de evenimente,” spune Kim Seyeon, studentă care, pentru bani, devine o nuntaşă cu experienţă. Rolul pe care-l joacă, de regulă, este de prietenă a unuia dintre miri. Potrivit unei agenţii care asigură invitaţi contra cost la nunţi, este o practică ce datează de la sfârşitul anilor 1990. Coreenii pot recurge în prezent la falşi părinţi, fraţi şi surori la nuntă.
Kim spune că a asistat la circa 70 de ceremonii nupţiale în ultimul an şi jumătate, primind echivalentul a 20 de dolari de fiecare dată. În 2008, persoanele angajate să participe la acest tip de evenimente erau plătite cu 20.000 – 30.000 de woni la fiecare prezenţă, adică între 14 şi 21 de euro. Este o sursă de venit suplimentară pentru studenţi şi tinerii funcţionari, care fac acest lucru în afara serviciului.
Cei mai buni clienţi sunt viitoarele mirese. „Oamenii nu vor să dea impresia că nu au prieteni. O mireasă angajează adesea falşi invitaţi când nu are tot atâţia ca viitorul soţ – şi invers – fiindcă numărul de invitaţi la nuntă reflectă puterea şi prosperitatea familiei,” afirmă Lee Mi-young, directorul unei agenţii.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Reclame

About Airin

Sunt leneșă, îmi apăr interesele și se prea poate ca muzica coreeană să-mi fi distrus viața, dar nici că-mi pasă.

Posted on 29 octombrie 2015, in Fără categorie. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: